Over ons

Over ons

Over spectakulo

Spectakulo is een gratis tweedaags festival voor jongeren die de festivalzomer nog niet beu zijn. Dankzij de combinatie van een karaktervolle setting, een unieke sfeer en een mix van lokale, nationale en internationale artiesten, weet Spectakulo duizenden jongeren aan te trekken uit de wijde omgeving van zuidwest Vlaams-Brabant.


Succesformule

Ieder jaar pakt Spectakulo uit met een combinatie van muziek, eetstanden, kinderanimatie, sporttoernooien en andere randactiviteiten. Deze verscheidenheid wordt altijd gratis aangeboden en kent daardoor ook zijn succes. Muzikaal worden onze bezoekers ieder jaar weer getrakteerd op een mix van lokaal talent, nationale en internationale artiesten. Door met drie verspreide podia te werken kunnen we hierop nog variaties van stijlen en sferen bieden. 

Naast de muziek kan iedere gast smullen in onze foodcorner. De dorst kan gelest worden aan een van onze drie bars. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel, in de schminkstand, bij de clown of gewoon een ijsje gaan halen. 

Sportievelingen kunnen zich inschrijven voor het voetbal- of petanque tornooi. 
Dit alles wordt omkaderd door een gezellige sfeer op een mooi aangekleed terrein, waar men zich ook bevindt. 


Historie

Het idee van Spectakulo ontstond rond het jaar 2000 uit een initiatief van Jeugdhuis Eenders, welke onderdak heeft in het oud-gemeentehuis van Buizingen. Medewerkers van Jeugdhuis Eenders organiseerde een petanquetornooi met achtergrondmuziek in een partytent. Algauw ontaarde dit in een jaarlijks evenement waarbij de muziek steeds centraler kwam te staan. Met de jaren werd de tent steeds groter om te kunnen voldoen aan het toenemende publiek. De randanimatie werd uitgebreid met een skate- en voetbaltornooi.

In 2013 werd de stap gezet naar een tweedaags festival met twee verspreide podia. In 2014 wist Spectakulo 5000 bezoekers te inspireren afkomstig uit de wijde omgeving van Halle. In 2015 werd uit de vzw Jeugdhuis Eenders, een nieuwe vzw Spectakulo opgericht, die zich volledig concentreert op de organisatie van het festival. In 2016 stelden we voor het eerst ons 3de podium voor en mochten we een 7000tal bezoekers ontvangen.


Medewerkers

Spectakulo is niets zonder zijn talrijke medewerkers. Door het jaar heen er een vast groep van 8 vrijwilligers die organisatie op zich neemt. Voor en na het festival loopt het aantal vrijwilligers van een 50 tal tot maar liefst 150 tijdens het festival.

Eén van de doelen van Spectakulo is om mensen te samen te brengen, ook tijdens de organisatie. Daarom stimuleert Spectakulo het maximaal om andere verenigingen zoals chiro, scouts, speelpleinen, carnavalgroepen, diverse culturele en sportieve verenigingen te betrekken bij de organisatie van het festival.


Jeugdhuis Eenders

Het festival Spectakulo wordt georganiseerd in nauwe symbiose met Jeugdhuis Eenders vzw.